torsdag 19 september 2013

Krafts A-juniorer vann över VIFK

Krafts A-juniorer tog i kväll sin första seger på höstomgången genom att vinna med 2-1 (2-0) över Vasa IFK på Mosedals gräsplan. Segern grundlades genom två mål i första halvlek. Målskyttar var Filip Lapveteläinen och Kevin van Aarle.

Matchen som sådan var jämn, men Kraft gjorde mål på sina chanser vilket avgjorde till lagets fördel.

Det första målet kom efter knappt 15 minuter då Dennis Norrback gav en fin passning fram åt Lapveteläinen som kyligt lyfte bollen över den utrusande målvakten. En stund senare sköt Elmin Kuckovic från vänster ett skott som träffade bortre stolpen.

I andra ändan av planen hade VIFK också sina chanser, men antingen missade man i sista passningen eller så stod Jakob Strand i målet i vägen.

Alldeles i slutet av halvleken fick Kraft en frispark utanför straffområdet och van Aarle sköt ett skott som via ribban damp ner och assisterande domaren visade att bollen varit över linjen. Därmed kunde Kraft gå med en 2-0 ledning till halvtidsvila.

I andra halvlek hade VIFK något mera av spelet och skapade ett par farliga chanser utan att få bollen i mål. För Krafts del testade både Benaris Karamovic och Ossian Råtts gästernas målvakt med varsin riktigt bra chans.

Tre minuter in på tilläggstid fick VIFK till en reducering till 2-1, men trots att domaren lade till ytterligare ett par minuter kunde Kraft hålla undan och ta alla tre poängen.

Sin nästa match spelar A-juniorerna hemma mot jumbon HauPa på söndag om en vecka.

Kraft A-juniorer mot VIFK: Jakob Strand, Amar Kararic, Admir Kalabic, Mikael Johansson, Willy Öhman, Dennis Norrback, Ossian Råtts, Benaris Karamovic, Filip Lapveteläinen, Elmin Kuckovic, Kevin van Aarle, Ajdin Kalabic, Nedim Bosnjakovic, Arnel Salic, Kenny Åkerman.