fredag 26 juli 2013

Dam/2 kom igen från underläge och kryssade

Efter ett sommaruppehåll på cirka tre veckor inledde Dam/2 andra halvan av säsongen med hemmamatch mot serietrean FC Brändöpojkarna från Vasa på Centralplanen i går torsdag. I en jämn och spännande match lyckades man ta upp ett 0-2 underläge till 2-2.

Gästerna inledde matchen i ett högt tempo och redan efter tre minuters spel var ställningen 0-2. I det läget såg det ut som att det skulle bli en utspelning, men damerna i Brändöpojkarna sprang av sig det mesta av sin energi i början och Kraftdamerna kom in i matchen och tog till och med över spelet mot slutet av första halvlek, och fortsatte bra i början av andra halvlek.

Tolv minuter in på andra halvlek fick Kraft en straff som Elin Simons satte i nät, och åtta minuter senare spelade Cajsa Ivars fram till Isabelle Lindén som lyfte in kvitteringen till 2-2 över gästernas målvakt.

Efter kvitteringen fick Brändöpojkarna igång sitt spel bättre igen och skapade en del lägen, men försvaret och målvakten Linnea Strand redde ut situationerna. I andra ändan hade Kraft också ett par riktigt vassa lägen, men ingetdera lagen lyckades få till ett segermål.

Spelet i matchen var ganska fysiskt, och de unga Kraftdamerna visade att man växt till sig under sommaren och kan stå upp mot ett fysiskt starkare lag.

Sin nästa match spelar laget nästa veckas torsdag borta mot jumbon Ponnistus i Lappo.

Dam/2 mot Brändöpojkarna: Linnea Strand, Janina Luhtala, Ida Vikars, Karita Luoma, Jennifer Norrholm, Veera Mäntymäki, Jenny Rönnqvist, Cajsa Ivars, Isabelle Lindén, Elin Simons, Salla Raittila, Josefine Bonde, Jessica Hietikko, Emma Skogman