torsdag 4 juli 2013

Dam/2 mötte svår motståndare

Kraft dam/2 avslutade första halvan av säsongen med hemmamatch mot Norrvalla FF på Centralplanen i går onsdag. Norrvalla är ett av tre lag som ryckt ifrån de andra i damernas fyra och det förväntades en svår match för Kraftdamerna. Det blev till slut en förlust med 1-6 (1-3).

Norrvalla visade sig vara ett spelskickligt lag, och man var ett nummer större än Kraft den här kvällen.

Det var ändå hemmalaget som tog ledningen i matchen då Alexandra Söderback sköt mål på passning av Cajsa Ivars i den nionde minuten.

Strax efteråt hade laget några olyckliga minuter då gästerna gjorde tre mål på fyra minuter, varav ett var ett självmål.

Trots ett spelövertag för Norrvalla var Kraft inte chanslösa, utan lyckades speciellt mot slutet av första halvlek stressa motståndarna och få till ett litet tryck mot deras mål.

I andra halvlek sedan gjorde Norrvalla tre mål till med ganska jämna mellanrum. Kraft var vid några tillfällen uppe och nosade på motståndarmålet, men lyckades inte få till någon fler fullträff.

Överlag ändå en helt okej insats av laget mot en svår motståndare. Positivt var också att se att det var en del publik och såg matchen.

Med första halvan av serien spelad kan det konstateras att Norrvalla kändes som det bästa motståndet Dam/2 stött på.

Dam/2 ligger efter halva serien på sjunde plats i tabellen. Laget har nu en tre veckors sommarpaus i seriespelet innan höstomgången tar vid med hemmamatch mot Brändöpojkarna den 25.7.

Laget mot Norrvalla: Linnea Strand, Janina Luhtala, Ida Vikars, Karita Luoma, Jeesica Hietikko, Anna Åstrand, Salla Raittila, Josefine Bonde, Alexandra Söderback, Elin Simons, Cajsa Ivars, Isabelle Lindén, Emma Manngård, Julina Lillandt, Jenny Rönnqvist, Jennifer Norrholm, Veera Mäntymäki, Jenni Kaari