torsdag 8 augusti 2013

Tidiga baklängesmål fällde Dam/2

Vissa matcher är sådana att det bara är att glömma och gå vidare. Kraft dam/2:s möte med Jalas/Karhu i Jalasjärvi i går var en sådan match. Efter 11 minuter ledde hemmalaget med 3-0, vilket till slut blev 5-0.

Jalas/Karhu verkar vara en svår motståndare för Dam/2 för de två matcherna mot det här sammanslagna laget är de två sämsta matcherna Dam/2 spelat i år.

De första minuterna började bra för Dam/2, men sedan fick hemmalaget en hörna efter fem minuter som styrdes i eget mål till 1-0. I följande anfall sköt en hemmaspelare ett skott som via ett Kraftben ändrade riktning och lurade Henna Harju som vaktade målet i den här matchen och ställningen var 2-0.

Vid 11 minuter kom 3-0 efter schabbel i försvaret.

Efter den chocköppningen var det uppförsbacke för Dam/2, men man lyckades komma igen och jämna ut spelet. Framåt hade laget ändå svårt att skapa något, och den bästa chansen i första halvlek hade Cajsa Ivars som kom ensam med målvakten som dock lyckades täcka målet med sin utrusning.

I andra halvlek kunde Jalas/Karhu späda på med två mål till, ett efter cirka tio minuter och ett med drygt tio minuter kvar. Dam/2 hade fortfarande svårt att skapa chanser framåt i andra halvlek, och ett par halvfarliga inlägg var det närmaste man kom.

Jalas/Karhu var det bättre laget i matchen, men Dam/2 behöver inte heller skämmas för sin insats. De oturliga målen i början tog ganska mycket udden ur laget. Trots de fem baklängesmålen stod försvaret och Henna Harju i målet för en bra match.

I och med det här resultatet går Jalas/Karhu om Dam/2 i tabellen. Dam/2 ligger nu på sjunde plats. Nästa vecka har laget två matcher, på måndag hemma mot serieledande Kanu och På torsdag borta mot I-JBK.

Dam/2 mot Jalas/Karhu: Henna Harju, Julina Lillandt, Ida Vikars, Karita Luoma, Jennifer Norrholm, Veera Mäntymäki, Jenny Rönnqvist, Josefine Bonde, Isabelle Lindén, Cajsa Ivars, Anna Åstrand, Salla Raittila, Emma Skogman