fredag 2 augusti 2013

Ungt Dam/2 tog bortaseger

Med årets yngsta trupp reste Dam/2 i går kväll till Lappo för möte med jumbon Ponnistus och knep en 0-3 (0-2) seger. Eftersom Dam/1 hade match samtidigt hade laget en tunn trupp på 12 spelare varav nio var födda 1998. Ponnistus hade inte fler spelare att tillgå så där hade lagen samma förutsättningar. Däremot anlände flera av hemmalagets spelare med bil, så åldersmässigt var det en viss skillnad.

Ponnistus hade sin kanske bästa chans i matchens första anfall då en spelare rann genom Krafts försvar, men Linnea Strand i målet var på alerten och gjorde en fin räddning.

Spelmässigt var första halvlek ganska jämn, med ett visst övertag för Kraft. Målchansmässigt var det framförallt Elin Simons som vid ett par tillfällen testade hemmamålvakten.

Med sju minuter kvar av halvleken sköt Simons i ribban och på returen var Anna Åstrand först framme och nickade in 0-1. Tre minuter senare fick Kraft en frispark mitt på Ponnistus planhalva, och den sköt Ida Vikars direkt i mål i bortre krysset till 0-2.

I andra halvlek var Krafts spelövertag mera markant, och mitt i halvleken utökade Simons ledningen till 0-3, vilket blev slutresultatet. Laget hade bud på fler mål, men får vara nöjda med segern och resultatet.

Ponnistus var nära att få till en reducering på ett av sina få anfall i andra halvlek, men skottet tog i stolpen.

Efter matchen fick Kraft utse en spelare som belönades med ett presentkort till den lokala ABC-stationen och det tillföll Janina Luhtala, som tillsammans med sina förvarskollegor Julina Lillandt, Vikars och Karita Luoma stod för en stark insats.

Tack vare segern avancerar Dam/2 ett par pinnhål i tabellen och ligger nu på femte plats.

På onsdag i nästa vecka möter laget Jalas/Karhu i Jalasjärvi.

Dam/2 mot Ponnistus: Linnea Strand, Julina Lillandt, Ida Vikars, Karita Luoma, Janina Luhtala, Salla Raittila, Jenny Rönnqvist, Josefine Bonde, Veera Mäntymäki, Elin Simons, Elli Kahakorpi, Anna Åstrand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar