tisdag 18 juni 2013

B-juniorerna vann derby

Krafts B-juniorer mötte i kväll Sportings dito i en derbymatch på Konstgräsplanen vid Mosedal. Båda lagen ligger med i toppen av serien. Kraft vann matchen med 2-1 (2-1).

Det var ändå Sporting som inledde bäst och tog en tidig leding då man satte en frispark i mål. Strax efteråt fick Kraft dessutom försvararen Long Luu utvisad för en frilägesfällning.

Trots en man mindre fick man tag i spelet och kunde vända matchen till sin fördel i slutet av halvleken. Efter att man först haft ett stolpskott lyckades Amar Kararic kvittera till 1-1 på ett distansskott i krysset, och någon minut senare gjorde han också 2-1 framspelad av Oskar Ivars.

I andra halvlek var det Sporting som hade spelövertaget, och kom framförallt till något fint distansskott. Ett par gånger fick Lukas Backman i Kraftmålet tänja sig riktigt ordentligt för att freda målet. Men man höll undan och kunde bärga tre poäng.

Med en match kvar av våromgången ligger Kraft på andra plats, två poäng efter ledande Ponnistus. Vinnaren av våromgången kvalar om en plats i division 1 till hösten.

I sin sista match möter Kraft nästa tisdag FC Komu borta.

Laguppställningen: Lukas Backman, Alija Muratovic, Almin Kalabic, Oskar Ivars, Tobias Westberg, Jacob Otieno, Long Luu, Sifet Becic, Jonatan Prinsén, Amar Kararic, Pontus Prinsén, Alexander Lassfolk, Aldin Mehmedagic, John Nguyen, Alexander Prinsén, Benjamin Prinsén-Jurlina, Benjamin Isuls, Arnel Salic