lördag 15 juni 2013

Dam/2 började veckan med förlust, avslutade med vinst

Kraft dam/2 har spelat två matcher den här veckan. I måndags mötte man Iskmo-Jungsunds BK/2 hemma på Centralplanen med en 0-2 förlust som resultat i en spelmässigt ganska jämn match. Det första målet kom på ett långskott i första halvlek, och det andra på ett självmål i slutet av matchen.

Bättre gick det i går kväll då laget besökte Vasa för match mot VPS-j Naiset och tog sin andra seger för säsongen. Slutresultatet skrevs 1-6 (1-2).

Redan från början tog Krafts damer tag i taktpinnen och tog ledningen efter sju minuter då Senni Tammisto från ett par meters håll kunde sätta bollen i mål.

På grund av övertaget kom det som en kalldusch då hemmalaget reducerade fyra minuter senare. Målet kom på en frispark som satt under ribban.

Efter det radade Kraft upp målchanser, men siktet var oftast inställt skevt eller för högt. Det dröjde till en halvtimme innan man återtog ledningen. Alexandra Söderback sköt ett skott som målvakten räddade, och på returen var Cajsa Ivars först framme.

I andra halvlek sedan var det spel mest mot ett mål, och Kraftdamerna och framförallt Senni Tammisto fick ordning på siktet. Senni satte hela fyra mål i halvleken, varav tre inom loppet av åtta minuter, och gjorde alltså fem av lagets sex mål.

Laget vann ofta bollen högt upp och kunde gjort ytterligare några mål.

Tack vare segern hakar man på lagen i mitten av tabellen där hela fyra lag ligger på samma poäng, men med lite olika antal matcher spelade.

Sin nästa match spelar Dam/2 borta mot PeIK/2 den 24.6.

I gårdagens match medverkade: Linnea Strand, Julina Lillandt, Ida Vikars, Karita Luoma, Janina Luhtala, Anna Åstrand, Salla Raittila, Cajsa Ivars, Alexandra Söderback, Elin Simons, Senni Tammisto, Veera Mäntymäki, Josefine Bonde, Jenny Rönnqvist, Eleonor Kahakorpi.