lördag 8 juni 2013

Jämnt, men förlust för A-juniorerna

I en jämn match där lagen i medvinden hade övertaget varsin halvlek förlorade Krafts A-juniorer i dag hemmamatchen mot OPS från Uleåborg på konstgräset vid Mosedal med 1-3 (0-2).

Gästerna hade medvind i första halvlek och hade ett visst grepp om spelet. 0-1 kom redan efter 10 minuter sedan en spelare lämnats för fri i straffområdet, och 0-2 vid 25 minuter på en frispark direkt i mål.

Kraft hade också sina chanser i första halvlek, varav den bästa tillföll Micke Johansson vars straff räddades av målvakten. Straffen föregicks av att Jesper Prinsén fälldes av samma målvakt efter en frispelning av Kevin van Aarle.

Johansson gottgjorde för straffmissen genast i inledningen på andra halvlek då han var sist på bollen i en tilltrasslad situation efter en hörna och reducerade till 1-2. Trots en del goda intentioner lyckades Kraft inte få till en kvittering, utan i stället kunde OPS i slutet göra 1-3. Även det efter en hörna.

Krafts bästa chanser i slutet hade van Aarle med en fräsande frispark som målvakten räddade och inbytta Oskar Ivars med en klockren stolpträff.

Matchen var ett möte i division 1, och hur lagen ligger till i tabellen är aningen svårt att säga eftersom uppdateringen på bollförbundets sida är minst sagt långsam. Resultatet från Krafts föregående match i tisdags finns fortfarande inte noterat där. Men med tanke på att laget vann den matchen torde man ha legat på tredje plats inför dagens match.

I matchen medverkade: Lukas Backman, Tony Malm, Admir Kalabic, Nedim Bosnjakovic, Willy Öhman, Filip Lapveteläinen, Dennis Norrback, Kevin van Aarle, Mikael Johansson, Bekir Kadic, Jesper Prinsén, Tomislav Maric, Oskar Ivars, Kenny Åkerman