fredag 21 juni 2013

Många chanser, få mål då A-juniorerna förlorade

Det var något av målvakternas match då Krafts A-juniorer på torsdags kvällen mötte FC Tarmo från Kajana på konstgräsplanen i Mosedal. Båda lagen skapade en hel del målchanser men två välspelande målvakter, och en del oskärpa höll siffrorna nere. Gästerna vann matchen med 0-1 (0-1).

Kraft inledde matchen bäst de första minuterna, men sedan tog FC Tarmo över och hade ett klart grepp om spelet resten av första halvlek, och Jakob Strand i målet hade en hel del att göra. Han lyckades hålla målet fritt fram till sex minuter före paus då gästerna gjorde 0-1 på en nick framför mål efter ett inlägg från höger.

Det var FC Tarmos taktik att försöka komma runt på kanterna och ha många spelare inne i straffområdet.

Krafts bästa chanser i halvleken kom på två nickar, den första riktigt i början av Mikael Johansson och den andra i slutet av Kevin van Aarle vid en frispark men båda gångerna räddade målvakten.

(fler bilder från matchen här)

I andra halvlek fick hemmalaget tag i spelet och tog i sin tur över matchen. Och man skapade en hel del chanser där van Aarles frispark i ribban, Ossian Råtts skott som målvakten räddade och Tony Malms reflexskott över tomt mål på en målvaktsretur i de sista sekunderna var de kanske allra bästa.

Sett till hela matchen hade oavgjort kanske varit det mest logiska resultatet, men det är inte logiken som räknas i fotboll utan målen.

A-juniorerna ligger för närvarande på åttonde plats i en något haltande tabell.

Sin nästa match spelar laget på måndag, då man möter Vasa IFK i Vasa.

A-juniorerna mot FC Tarmo: Jakob Strand, Amara Kararic, Nedim Bosnjakovic, Admir Kalabic, Willy Öhman, Dennis Norrback, Ossian Råtts, Filip Lapveteläinen, Kevin van Aarle, Mikael Johansson, Jesper Prinsén, Tony Malm, Philip Westberg, Tomislav Maric, Arnel Salic, Kenny Åkerman